Brigit

brigit-02 - kopie (2)

Hallo, ik ben Brigit de Bont.
Al van jongs af aan heb ik veel gedanst, héérlijk vond én vind ik het.
En nu mag ik, al dansend, Biodanza doorgeven – dat is een groot verlangen van mij dat vervuld wordt, waarbij ik mag doen wat ik écht leuk vind!
In de tijd dat ik in het basisonderwijs werkte, was ik ook graag bezig met dans en beeldende vorming en de kinderen expressie laten geven aan dat wat er in hun leeft.
De middelen daartoe aanreiken, dingen doorgeven – dat is iets dat in mij zit.
Na het onderwijs volgden diverse trainingen zoals Zijnsoriëntatie, Bodymind Integration en Holistische kindertherapie. Daar heb ik me verder door ontwikkeld, heel waardevol en toch ontbrak er voor mij een vonkje.
Toen ik voor het eerst Biodanza ontdekte vond ik het heel bijzonder dat je via de dáns en de ontmoetingen weer zó in verbinding kon komen met je essentie, je oorspronkelijke staat van Zijn.
Bij Biodanza wordt er niet geoordeeld en mag je bewegen precies zoals het voor jou klopt.
En ik voelde direct dat het hier gaat over waar het werkelijk over móet gaan, volgens mij – in liefdevolle open hartsverbinding staan met jezelf, met de ander, de wereld en de natuur.
Ik werd er heel blij van!
Er sprong een vonkje over, van mij naar Biodanza …..
Maar oooo, na anderhalf jaar te hebben gedanst, ben ik gestopt, ik vond het te veel van het goede, te ‘klef’ haha.
Toen ik na ruim een jaar weer begon (want ik miste het!), begreep ik dat wat ik toen als ‘klef’ had ervaren – zó veel liefde en echt contact was, dat ik het eerst niet kon hebben.
Mijn verdedigingsmechanisme veroordeelde al dat ‘kleffe gedoe’ – maar in feite kon ik het niet toe laten. Ik kon er niet op vertrouwen dat die liefde van die mensen ook voor mij bedoeld was en dat ik dat ook waard was….
En toen ik weer opnieuw was begonnen, voelde ik dat dit precies was wat ik nodig had en kon ik het beetje bij beetje wél toelaten. En kon ik de moeilijke gebeurtenissen in mijn leven doorvoelen en verwerken en kwam ik meer in balans.

brigit-01 - kopie

Ik werd nieuwsgierig naar hoe Biodanza werkt, en wilde graag mezelf hier verder mee ontwikkelen en vervolgens dit mooie systeem doorgeven. En ben toen vrij snel de opleiding gaan doen bij de Biodanza school van Amsterdam bij Miranda en Els.
Stapje voor stapje durfde ik meer in mezelf te geloven, genoot ik meer van het leven en ontdekte ik mijn gevoeligheid, mijn grenzen, mijn kracht en mijn liefde. Het is mijn weg naar authenticiteit.
En dat proces gaat nog steeds door.
Sinds september 2015 geef ik een wekelijkse ochtendvivencia in Haarlem.
Verbinding, liefde, openheid, geraaktheid, genieten, zachtheid en kracht zijn kwaliteiten waarvan ik hoop dat je ze mag ervaren in mijn workshops.
Ik vind het heel bijzonder en mooi dat ik Biodanza mag door geven, aan jou?! – en dat ik het Biodanza systeem zijn werk mag laten doen bij één ieder in mijn groep.

(Leren) leven, op een manier die voor jou klopt,
jouw potentieel ontdekken en……léven!

brigit-03 - kopie

Kom je ook?
Tot danza!
Brigit